Ons Blog

Robin ten Hoope: Blanco’s nieuwe linking pin tussen onze klanten en onze techneuten.

Robin landscape 2

Graag stellen wij u voor aan Robin ten Hoope (47) – onze nieuwe man die onder meer gaat zorgen voor betere afstemming tussen de wensen van onze klanten en de focus van onze developers. Daarnaast brengt Robin ook nog eens een schat aan ervaring mee op het gebied van securities operations.

Op 1 november ben je gestart bij Blanco. Wat is precies je rol?

Ik ben de linking pin, zeg maar de verbindingsman tussen Sales, Product Management, Development en onze klanten. Eenvoudig uitgelegd: sales legt het eerste klantcontact. Als blijkt dat een klant intrinsiek écht behoefte heeft aan de technologie van Blanco, dan schuif ik aan. Ik weet veel van de markt en financiële technologie, dus ik kan diepgaand toelichten wat ons product allemaal mogelijk maakt. Precies begrijpen wat de wensen van klanten zijn, dus goed luisteren, is een belangrijk onderdeel in deze rol. Vervolgens kan ik dan met die informatie en mijn kennis de brug slaan naar ons product. Ik zorg er voor dat klanten en onze eigen ontwikkelaars hetzelfde beeld en begrip hebben van wat er kan en wat er nog moet gebeuren: dat vormt een basis voor in de eerste plaats blije klanten, maar ook blije developers en blije collega’s van Customer Success.” 

Effectenadministratie kent voor jou geen geheimen meer. Hoe komt dat tot zijn recht bij Blanco?

Blanco levert het technologieplatform voor Knox, de eerste bewaarinstelling, opgericht voor en door onafhankelijke vermogensbeheerders. Technologie is natuurlijk essentieel voor Knox om te kunnen starten, maar daarnaast moet er ook een effectenadministratie operationeel gemaakt worden. Daar ga ik bij helpen, vanuit Blanco, ook voor Knox.”

Waar heb je dat eerder gedaan?

Ik ben ooit, lang geleden, begonnen bij de institutionele tak van ING. De traders zorgden voor de handel en ik wikkelde dat allemaal af: ik zorgde voor de complete administratie, controles, inlenen van stukken, cash management etc. kortom Securities Operations’. Vervolgens ben ik in een vergelijkbare rol terecht gekomen bij de Brokerage-tak van Insinger de Beaufort, daarna ben ik bij BinckBank gestart in een management rol en werd ik directeur Operations. In die hoedanigheid heb ik Joost (red: Walgemoed, CEO Blanco) in de beginjaren van BinckBank Professional Services ondersteund, door het voeren en uitbouwen van de complete effectenadministratie. Naderhand ben ik o.a. Product Owner geweest bij Ohpen, daar heb ik veel van (cloud) technologie geleerd. Ik heb als het ware de hele digitale transitie van het effectenvak doorgemaakt, van kaartenbak tot cloud.”

Even terug naar je rol van Linking Pin’: waarom vind je dat leuk om te doen?

Aan de ene kant ben ik iemand die commercie goed begrijpt. En anderzijds snap ik heel goed hoe techneuten in elkaar zitten. Ik ben tweetalig’ – zo noem ik dat. Dat komt ook door mijn karakter: ik ben nieuwsgierig en ik wil altijd, bij iedereen, het naadje van de kous weten. Daar komt bij dat ik me goed kan verplaatsen in de ander – in mijn ogen essentieel om de ander goed te begrijpen. Maar ook essentieel om zaken begrijpelijk te maken voor een ander: zo kan ik aan een developer uitleggen wat de commerciële man of vrouw bedoelt. Dat past goed bij mijn karakter. En je moet doen waar je goed in bent, toch?”

Abonneer je op de Blanco-nieuwsbrief

Ontvang het laatste Blanco-nieuws, artikelen en uitnodigingen voor evenementen.

Heeft u een vraag over ons platform of onze prijzen?

Bel ons op bovenstaand nummer, of neem direct contact op met één van onze teamleden via onze contactpagina:
Neem contact op

Ervaar onze technologie zelf

Boek nu een gratis online demonstratie met een van onze teamleden:
Boek een demo